Alışveriş Sepeti

Alışveriş Sepetiniz Boş

Alışverişe Devam Et

Pandemi Döneminde İş Arayanlara Tavsiyeler

Çevremden çok duyuyorum bu dönemde iş mi aranır, iş mi değiştirilir, iş mi kurulur? Tabii ki kurulur. Siz koşulların uygun olmasını beklerseniz, söyleyeyim çok beklersiniz. Pandemi biter, başka bir şey başlar. Bahane arayana bahane her zaman bulunur. Kriz var, döviz yükseldi vs… Bunlar her zaman olacak. Tabii ki pandemi extrem bir durum ben de size gidin yarın bir bar açın, kısıtlanan sektörlerde iş arayın demiyorum. Ama çalışmaya şimdiden başlayın. Pandemi bittiğin geç kalmış olmayın.
İş arıyorsanız ya da iş değiştirecekseniz bu vakit (sektörünüze göre) çok da uygun bir zaman olabilir. Pandemiyle birlikte her şey dijitalleşti ve markaların, şirketlerin ihtiyaçları başkalaştı. Bu başkalaşan ihtiyaçlara göre her gün yeni pozisyonlar açılıyor ve çalışanlar aranıyor.
Umutsuzluğa Kapılmayın, Kendinize Güvenin
İş arama süreci stresli geçebilir. Motivasyonunuzu ve kendinize güveninizi yüksek tutmalısınız. Size dönmeyen şirketlerin, açılmayan pozisyonların canınızı sıkmasına izin vermeyin. Size uygun olanlar mutlaka dönecektir.
Kendinizi Geliştirin
Evde olduğumuz bu dönemi iyi kullanın. Online eğitimler artık her zamankinden çok. Belki size dönmemelerinin sebebi X programını bilmiyor oluşunuz. Hemen kolları sıvayın, online eğitimler araştırın. Zayıf noktalarınızı iyi belirleyin ve sizin istediğiniz pozisyonlarda çalışanların CV’lerini incelemeye çalışın. LinkedIn bunu için en iyi platform ama bir profile girdiğinizde bildirim gittiğini siz yine de unutmayın.
Çevrenizi ve Sosyal Medyanızı Güçlendirin
Tüm iş ilanları iş bulma platformlarında olmuyor. Sektörünüz buna müsaitse örneğin fotoğrafçılık, bu işi yapan kişilerin ve şirketlerin sosyal medya hesaplarını takip edin. Sosyal medyayı aktif kullanan şirketler ve kişiler açık pozisyonları sosyal medya hesaplarından da duyurabiliyorlar. Bunun haricinde eski çalıştığınız kişileri de takip edin. Belki sadece günaydınlaştınız, siz yine de takip edin. Bir storye cevap verip iş aradığınızı söyleyebilirsiniz. İstediğinizin işin nereden çıkacağı belli olmaz.
İş Kuracaksanız Hazırlanın
Pandemi bitsin bir bakalım diye düşünmeyin. Siz hazırlığınızı yapın zaten büyük ihtimalle ancak yetişir. Elinizde bir dosyanız ve planınız şimdiden hazır olsun. Daha önce çalışmadığınız bir sektörde iş kuracaksanız altyapınız daha da sağlam olmalı. Okuyun, öğrenin bu vakti iyi değerlendirin. Online eğitimlerle kendinizi geliştirin.