Alışveriş Sepeti

Alışveriş Sepetiniz Boş

Alışverişe Devam Et

Neyle Geçti Tüm Yıl?

Yıl bitmeden bir durup kendime bakıyorum hep. Ellerime bakarak başlıyorum hep kendime dönüşüme. Bir akşam otururken, belki biraz uyuklarken ellerim takılıyor gözüme. Tüm kahrımı çeken ellerim… Her senenin yansımasını en iyi ellerimde görüyorum ince çizgilerinde, kıvrımlarında… Gözler ruhun penceresiyse, eller kapısı. Bir adım attın mı içeridesin artık.
Neyle geçti tüm yıl? Evet belki biraz panikle ama hep de emekle geçti. Evde de olsam, işte de belki başka bir şehirde, belki başka bir ülkede fark etmez bana. Ellerim hep işler, gözlerim görür öyle seyirlik bakmazlar, görürler. Ben şanslılardanım mayama katmışlar küçükken emek vermeyi, emeği görmeyi, elini işletmeyi. Siz belki şanslılardan değilsiniz de daha da şanslılardansınız. Kendi kendinize öğrettiniz. Kendi hocanız, anneniz oldunuz ve oluyorsunuz, oluyoruz. Aile sadece mayana katabilir bunları. O mayanın seveceği bir sıcak, dingin bir yer bulup kabarması gerekir. Siz kabartırsınız onu elinizin işlediği, elinize minikler çizgiler eklendiği her saniyede.
Neyle geçti tüm yıl? Umutla geçti… Kendini gördü herkes istese de istemese de. Kendindeki umudu gördü, zorladı çıkardı onu durduğu yerden, bağrına bastı. Umudumuzu bulmak zorundaydık bu sene, ona sımsıkı tutunmak zorundaydık. Bu öyle kötü bir zorunluluk hali değildi benim için. Öğrendim, büyüdüm geliştim. Öğrettim de kendimce, elimin işlediğince.
Neyle geçti tüm yıl? Korkularımıza bakmakla geçti. Korktuklarımı gördüm, aldım onları işledim. Aynı nakış gibi işledim. Onları işledikçe küçüldüler, küçücük iğne deliğinden geçer oldular. Aldım onları duvarıma astım bana kendimi hatırlattılar. Onların duvarda duruşu güç verdi bana en büyük kokularımla yüzleştiysem, neyi yapmam ki dedim. Dıştan gelen değil, içten gelen bizi en çok korkutur. Başarırım dedim, yaparım dedim bu sene.
2020 bana yeni başlangıçlar verdi, yeni heyecanlar. En yenisi de şu an sizlere ulaştığım bu çatı. Ben buraya bir blog, bir site demek istemiyorum. Kalbime iyi gelen her şeyi birleştirdiğim bir çatı burası. Emek verdiğimle, emek verileni, ince düşünüleni birleştiren, büyüten bir çatı.