Alışveriş Sepeti

Alışveriş Sepetiniz Boş

Alışverişe Devam Et

Bahçede Kış Kahvaltısı

Havalar soğudu, yağmurlar başladı. Kış tüm renkleriyle kalbimi beslese de bahçede akşam üstlerini özlememek elde değil. Bu sabah erken uyandım herkes Pazar uykusundayken bahçeye karşı kahvemi içtim.

Yazın akşam üstleri bahçede tembel temel içilen kahveler, hava kararmadan yenen

akşam yemekleri burnumda tüttü bir an. Aldım üstüme paltomu, dünkü yağmurdan kalan bahçe masanın üstündeki muşambayı kaldırdım attım. Bu pazar güneş de yüzüme güldü herkes uyanana kadar açtı da açtı. “Masayı bahçeye kuralım.” dedim, “Üşümez miyiz?” der gibi güzüme baktılar. “Üstümüze paltolarımızı giydik mi, ısıtıcıyı da açtık mı bir şey olmaz.” dedim.

Bahçede kış sofrası bir başkaymış hele güneş de hafiften yüzünü gösterdi mi hafif hafif yüzünü okşadı mı insanın içi sıcacık oluyor. Kışın bahçede kahvaltı sofrası kurmak, arkadaşlarınızı davet etmek isterseniz birkaç önerim var.

Masa için çok bir şeye gerek yok. Beyaz ya da damalı bir masa örtüsü, Vitelli’nin Nutcracker’lı mumu, Golden Table'ın amerikan servisleri...

Bol bol mum kullanın.

Mumlar az da olsa ısınmanızı sağlarlar ama en önemlisi psikolojik olarak size havanın soğuğunu unutturuyorlar. Vitelli’nin ve Homemade Aromaterapi’nin mumlarını özellikle tavsiye ederim.

 

Vitelli Koleksiyonu

Homemade Aroma Terapi Mumları

 

Mutlaka termos kullanın ya da içeceğinizi küçük ve kalın porselenli bardaklarda servis edin.Çay ve kahveyi de bol bol demlemeyi unutmayın. Üşüyenler bol bol çay, kahve içecekler.Sıcak sıcak tüketilmesi gereken yiyecekler seçmeyin. Kahvaltının en büyük avantajlarından biri çoğu yiyeceğin soğuk da tüketilebilir olması. Bahçede kış sofrası kuracaksanız omletleri bir tarafa bırakıp haşlanmış yumurta gibi zor soğuyan yumurta yiyecekler tercih edebilirsiniz.