Alışveriş Sepeti

Alışveriş Sepetiniz Boş

Alışverişe Devam Et

Evden Çalışırken Motivasyonu Artırma İp Uçları

Covid-19 bizi yeni çalışma bir çalışma şekliyle tanıştırdı: Evden çalışma. Geçen sene bu zamanlaremin im bir çoğumuza evden çalışacaksın dense havalara uçardık. Ama her sisteminin kendi içinde zorları vardır. Evden çalışmak birçoklarının hemen uyum sağladığı bir sistem olsa da bir kısmımız da ciddi zorluklar çekti.
Ben daha öncesinde de sık sık evde çalıştığımdan (genelde ajanstan gelip evde devam ediyorum.) evimde bir çalışma düzenim vardı. Evden çalışmayı kolaylaştırmak için benim çoktandır uyguladığım birkaç tüyo var.
İş için kendinize bir alan oluşturun.Tabii ki en rahatı çalışma odası oluşturmak ama pek çok insanın bunu yapacak ekstra bir alanı yok. Evinizin bir köşesine çalışma masası koyabilirsiniz ama bu masa sadece çalışmaya ayrılacak ve günlük hayatınızda “ev hayatınızda” mümkün olduğu kadar kullanmayacaksınız. Masa için de yeriniz yoksa yemek masanızın bir kısmını iş için ayırabilirsiniz. Kalabalık yemekler de düzenleyemediğimizden masanın o kısmına hiç dokunmadan ofisteki masanızmış gibi düzenleyebilirsiniz.Hazırlanın.
Pijamalarla çalışmak, sadece Zoom Meeting’i yapılacağında kendine çeki düzen vermek yapılan en büyük hata. Bu şekilde çalışıldığında ev hayatıyla iş hayatı birbirine giriyor. Evde olunca uzayan mesailer, gecenin bir yarısında gelen maillerle birleşince insana hep çalışıyormuş gibi hissettiriyor. İş için oluşturduğunuz alanınıza geldiğinizde artık iştesiniz. Oraya pijamalarla oturamazsınız. Tabii ki evde makyajlı, gömlekli bir hazırlıktan bahsetmiyorum ama pijamaları çıkarıp rahat hissedebileceğiniz size hareket özgürlüğü veren kıyafetler giymek motivasyonunuzu arttıracak.
Yolda geçireceğiniz süreyi bakımınıza ayırın.Mesainiz 9:30’da başlıyorsa yataktan 9:20’de çıkmayın. İşe gidiyor olsaydınız belki evden 8:30’da belki de 8:00’da çıkacaktınız. Bu sürenin bir kısmını tabii ki uykunuza verin ama yataktan kalkmanızla masaya oturmanız arasında en azından kısa bir cilt bakımına ve kahvaltıya ayıracak vaktiniz olsun. Basit bir cilt bakımı rutini sizi kendinize getirecek ve işe daha zinde başlamanızı sağlayacak. Ben Homemade Aromaterapi’nin Keçi Sütlü Sabunu, Mersin Suyu ve Lavantalı Biberiyeli Yüz Kremiyle kısa bir cilt bakımı rutini oluşturdum. Hatta küçük bir tavsiye, masamın üstünde mersin suyunu mutlaka bulunduruyorum. Bunaldığımda, yorulduğumda yüzüme birkaç sprey sıkıyorum ve mis gibi kokusu beni kendime getiriyor.
 
Kullandığım Homemade Aroma Terapi ürünlerini buradan inceleyebilirsiniz. Mola verin.
Evden çalışırken en çok unutulan şey mola vermek. Yemek yiyorsunuz ama bir yandan da şuişe bakıyorsunuz, iş sonrası çocuğunuzun yanına gittiniz ama aklınız işte kaldı telefondan sunumu inceliyorsunuz… Bunu yapmayın. Siz kendinize 5 dk ayırdığınızda işler aksamayacak. Ofiste de kahve molası verdiğinizi, iş arkadaşlarınızla küçük muhabbetler ettiğinizi unutmayın ve kısa molalar vermeye çalışın.
Covid-19 bitse de dünyayı başkalaştırmış olacak. Eskiye döndüğümüzde ile başlayan cümleleri hiç gerçekçi bulmuyorum. Eskiye dönmek diye bir şey yok maalesef. Pek çok şey değişti ve bu değişimler çöpe gitmeyecek. Evden çalışmaya geçici bir yöntem gözüyle bakmayın. Buna uyum
sağlayabilmek ilerisi için çok işinize yaracak. Belki sizin şirketiniz pandemi azaldığında ofise dönecek ama birkaç ay sonra Zoom’dan iş görüşmesi yapacağınız şirketin bir ofisi bile olmayabilir. Yeniliklere kendinizi açın ve döneme uyum sağlamaya çalışın.