Alışveriş Sepeti

Alışveriş Sepetiniz Boş

Alışverişe Devam Et

Hayatınızı Kolaylaştıracak 10 Mutfak Gereci

Pandemiyle birlikte eve döndüğümüz bu dönemde evde yemek yapanların sayısı da oldukça arttı. Ben her zaman evde yemek yapan biriydim. Vakit az, yapacak iş çok olduğunda işime yarayan, mutfak hayatımı kolaylaştıran ürünleri sizin için derledim.
WMf’in bu bıçağı şu ana kadar kullandıklarımın en iyisi. “Bıçak işte neresi hayatını kolaylaştırıyor?” demeyin. Asla paslanmayan, körelmeyen bu bıçakla sebzeleri, meyveleri ne kadar hızlı doğradığınıza şaşacaksınız. Eskiden domatesler keserken hep biraz ezilirdi bu bıçak o kadar keskin ki domatesi dokunduğu anda kesiyor. Mutfağınızda böyle kaliteli, yatırımlık bir bıçak mutlaka bulunmalı.
Ben WMF’in bu et termometresini de çok pratik buluyorum. Üstünde etin türlerine göre pişme sıcaklıklarını belirten ikonlar da var. Pişti mi diye gelip gidip bıçak batırmaya, vakit kaybetmeye gerek kalmıyor.
Vakum makinesi resmen mutfak alışkanlıklarımı baştan sona değişirdi. Kalan malzemeleri azıcık bile olsa hemen vakumluyorum ve dolaba atıyorum. Ekmek mi yaptım fazla mı olmuş hemen vakumluyorum. Yemek öncesi hazırlığına da inanılmaz kısaltıyor. Soğanı, biberi, sebzeleri doğrayıp vakumluyorum. Yemek yaparken sadece birleştirmesi kalıyor. Önceden hazırlayıp dondurucuya atardım. Ama o zaman da çözülmesi beklemek gerekiyor ve dondurulmuş yiyeceklerin tadı maalesef aynı olmuyor.
Çırpıcıların arasında saklanan artıklardan sıkılmadınız mı? Ben çok sıkılmıştım WMF’in bu çırpıcısı keşfedene kadar. Ucunun açık oluşu sayesinde temizliği çok kolay ve ağzı kapalı çırpıcılara göre yiyeceklerin çok daha hızlı karışmasını sağlıyor.
Havanda sarımsak dövmek, sarımsağı küçük küçük kesmek, hepsi inanılmaz vakit olan yöntemler. Ama benim özellikle bu eziciyi önermemim sebebi, haznesinin diğer markaların ürünlerinden çok daha geniş olması ve çok güç harcamaya gerek kalmadan sarımsağı hemen ezmesi. Tabii dayanıklı oluşu da bir bonus. Bu sarımsak eziciyi alırsanız mutfağınızın demirbaşı olacağı kesin.
Kahvelerimizi evde içmek zorunda olduğumuz bu dönemde WMF’in süt köpürtücüsü kahvelerimi bambaşka bir boyuta taşıdı. Süt köpürtücüsü olan hantal makineler almak yerine ben bunu kullanmayı tercih ediyorum. Hem haznesi de oldukça geniş. Sütü direkt içine koyuyorsunuz, tuşuna basıyorsunuz ve birkaç dakika içinde süt köpüğünüz hazır.
Yumurta pişirme makinesiyle saat tutma “Oldu mu, olmadı mı?” dertleri ortadan kalkıyor. Yumurtanın başında beklemiyorsunuz. O, olurken siz sütünüzü köpürtün, ekmeğinize peynir sürün tam istediğiniz kıvamda yumurtanız birazdan hazır olacak.
WMF’in çok yönlü su ısıtıcısı isminin hakkını veriyor. Gerçekten de yapamadığı şey yok. Bebek maması, çikolata fondü hatta yoğurt ısıtmaya bile uygun harika bir mutfak aleti.
Homemade Aromaterapiden aldığım tüm uçucu yağların harika kokularını artık bu koku difüzörüyle tüm eve yayabiliyorum. Yaklaşık 3 damla yağ yeterli oluyor ve tüm ev harika kokuyor. Özellikle çalışırken kokular beni inanılmaz motive ediyor. Bir anda üstümdeki tüm ağırlık uçuveriyor.
Hazır yılbaşı da gelmişken bu tavuk makasını edinin derim. Her yılbaşı masasında tavuğu parçalamak büyük bir iştir. İşte bu tavuk makasıyla tavuğu hiç parçalamadan düzünce kesebiliyorsunuz. Sadece pişmiş değil pişmemiş tavuğu da kemikleri dahil kesebilen harika bir makas.