Alışveriş Sepeti

Alışveriş Sepetiniz Boş

Alışverişe Devam Et

Evinize İskandinav Dokunuşu

Hygee bir yaşam felsefesi. Gündelik koşuşturmacalar arasında yavaşlayıp, kendine iyi gelenlere dönüp mutlu olmayı öğütlüyor. İskandinavlar yaşamlarını bu felsefe üzerinden şekillendiriyor. Basitlikle mutlu olmak, sakinlikte huzuru bulmak
Bu felsefenin tabii ki eve dekorasyona yansımaları var. Hygge evler son dönemde çok popüler. Önemli olan popüler olması değil felsefenin güzelliği aslında. Evlerimizi huzur bulabileceğimiz, sıcacık, “cozy” bir şekilde düzenlemek evde çokça vakit geçirdiğimiz bu dönemde bence çok kıymetli.
Hygge evlerde ışık çok önemli. Alanı iyi ışıklandırılmalı ama göz yorucu büyük ışık kaynaklarından kaçınmalısınız. Bunun yerine birkaç kaynaktan soft ve sıcak ışık odanızı çok daha samimi bir hale geçirecek. Lambaderler, masa lambaları ve yerden aydınlatmalar kullanabilirsiniz.
Koltuğunuzda mutlaka sizi sarıp sarmalayacak, yumuşacık battaniyeler şallar kullanın. Otururken bu pofuduk battaniyelere sarılmak ayaklarınızı da içinizi de ısıtacak.
Hygge dekorasyonda nude ve natürel tonlar, ham ahşaplar büyük yer tutuyor. Göz yorucu materyallerden ve abartıdan kaçının. Natürel tonlarda ürünler seçerseniz birbirleriyle uyumluluklarını da düşünmenize gerek kalmadan uyum içinde bir dekorasyon yakalayabilirsiniz.
Büyük yatırımlar yapmayın. Bu zaten Hygge felsefesine de ters. Kendinizi mutlu hissettiğiniz bir alan oluşturmak için hiç de öyle çok eşyaya ihtiyacınız yok. Bir iki mobilyanın yerini değiştirip mumlar ve şallar ekleyince kendiliğinden sıcacık bir ortam oluşacak zaten.